Μεγάλη δημοσκόπηση της MRB για το Newsbomb.gr

Σε αυτά – αλλά και σε άλλα σημαντικά ερωτήματα για την καθημερινότητα – απαντούν οι πολίτες στη μεγάλη δημοσκόπηση της MRB που διενεργήθηκε για λογαριασμό του Newsbomb.gr.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε στο διάστημα 31 Αυγούστου – 5 Σεπτεμβρίου, αποτυπώνοντας και την επίδραση που είχε το θέμα των παρακολουθήσεων στις απαντήσεις των πολιτών. Η ακρίβεια, ωστόσο, παραμένει το βασικό κριτήριο πριν την κάλπη, καθώς το 63,6% θα επιλέξει τι θα ψηφίσει με γνώμονα την «τσέπη» του.

Η κυβέρνηση διατηρεί το προβάδισμά της έναντι της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με την «ψαλίδα» να διαμορφώνεται στο 6,4%, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξακολουθεί να προηγείται στις προτιμήσεις των πολιτών στην ερώτηση για το ποιος είναι ο καταλληλότερος για πρωθυπουργός.

Επιπλέον, στη δημοσκόπηση αποτυπώνεται η άποψη των πολιτών για τις κυβερνήσεις συνεργασίας, για το ενδεχόμενο ενός τεχνοκράτη πρωθυπουργού αλλά και η ιεράρχηση των προβλημάτων της καθημερινότητας. Οι επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία, οι κυρώσεις στη Ρωσία και τα ελληνοτουρκικά είναι επίσης ζητήματα στα οποία οι πολίτες έδωσαν απαντήσεις.