Αφιέρωμα 20+3 Απόψεις για την Οικονομία το 2023 από το CNN Greece

Τις προκλήσεις, τις ευκαιρίες και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας για το 2023 αναλύουν στο CNN Greece κορυφαίοι πολιτικοί και οικονομικοί παράγοντες μέσα από το μεγάλο αφιέρωμα: «20+3 απόψεις για την Οικονομία το 2023», που υλοποιείται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά.

H ενεργειακή κρίση, η άνοδος του πληθωρισμού και των επιτοκίων αλλά και οι αναπτυξιακές προοπτικές που φέρνουν το Ταμείο Ανάκαμψης και οι άμεσες ξένες επενδύσεις αναδεικνύονται στο πλαίσιο του ετήσιου αφιερώματος του CNN Greece, δίνοντας το στίγμα των εξελίξεων σε μια εξαιρετικά ιδιαίτερη χρονιά.

Μεταξύ άλλων, τις προβλέψεις τους για την οικονομία καταθέτουν εκ μέρους της κυβέρνησης οι Υπουργοί κ.κ. Χρήστος Σταϊκούρας, Άδωνις Γεωργιάδης, Κωστής Χατζηδάκης, Κώστας Σκρέκας, Κυριάκος Πιερρακάκης, και Βασίλης Κικίλιας. Επίσης οι αναπληρωτές Υπουργοί Θεόδωρος Σκυλακάκης, και Νίκος Παπαθανάσης και ο υφυπουργός κ. Γιάννης Τσακίρης. Την αντιπολίτευση εκπροσωπούν οι κ.κ. Αλέξης Χαρίτσης από τον ΣΥΡΙΖΑ και Μιχάλης Κατρίνης από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Στο αφιέρωμα φιλοξενείται επίσης άρθρο του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα καθώς και ειδική ανάλυση της Fitch Ratings.

Παράλληλα, φιλοξενούνται εκπρόσωποι θεσμικών φορέων, όπως ο Σύνδεσμος Ελλήνων Βιομηχάνων, ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδος, η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών, το Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών και η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας.

Τέλος, προβλέψεις πραγματοποιούν και οι επικεφαλής οικονομολόγοι των τεσσάρων συστημικών τραπεζών (Εθνική, Πειραιώς, Eurobank, Alpha Bank).