«Μία συνταγή για την πρόληψη» από το Queen.gr με την ευγενική υποστήριξη του Ομίλου Affidea

Με αφορμή τον Οκτώβριο, μήνα αφιερωμένο στον καρκίνο του μαστού, το Queen.gr με την ευγενική υποστήριξη του Ομίλου Διαγνωστικών Κέντρων Affidea, δημιούργησαν μία καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, με τίτλο: «Μια συνταγή για την πρόληψη».

Κεντρικό ρόλο στην καμπάνια είχε ο γνωστός σεφ Λάμπρος Βακιάρος ο οποίος προσκάλεσε έξι γυναίκες σε ένα Masterclass, διαφορετικό από τα συνηθισμένα. Οι influencers Μαρία Λουΐζα Βούρου, Κατερίνα Ευαγγελινού, Άννα Πρέλεβιτς, και τρεις συντάκτριες του Queen.gr, δεν γνώριζαν τον πραγματικό σκοπό του καλέσματος, παρά μόνο ότι επρόκειτο να παρακολουθήσουν ένα masterclass παρασκευής ζύμης για ψωμί με ένα healthy twist.

Αξιοποιώντας το γεγονός ότι η ζύμη του ψωμιού προσομοιάζει με το γυναικείο στήθος, ο σεφ, αφού προηγουμένως είχε εκπαιδευτεί από συνεργαζόμενο γυναικολόγο-μαστολόγο του Ομίλου Affidea, έδειξε στις ανυποψίαστες καλεσμένες του, πώς μπορούν να αυτοψηλαφούν το στήθος τους με συγκεκριμένες κινήσεις των δαχτύλων τους, ακολουθώντας την φορά του ρολογιού. Καθώς έπλαθαν τη ζύμη, οι συμμετέχουσες εντόπισαν «κάτι» που δεν φαινόταν και δεν θα μπορούσαν να βρουν διαφορετικά – ακριβώς όπως συμβαίνει με κάποιο ύποπτο εύρημα που μπορεί να αφορά τα πρώτα στάδια εμφάνισης του καρκίνου του μαστού. Αυτές οι πολύ απλές κινήσεις που εφάρμοσαν στη ζύμη προσομοιάζουν με τις κινήσεις της αυτοψηλάφησης μαστού. Τόσο απλά λοιπόν, το masterclass έγινε μια συνταγή πρόληψης – μία συνταγή ζωής.

Η ενέργεια είναι μία παραγωγή της DPG και επικοινωνείται μέσα από ένα ολοκληρωμένο πλάνο προβολής τόσο στο site, όσο και στα SoMe account του Queen.gr ενώ παράλληλα αποτελεί τον πυρήνα της Breast Cancer awareness καμπάνιας του Ομίλου Affidea.