CNN Insights για γυναικεία ενδυνάμωση και ηγεσία  από το CNN Greece και το ΕΒΕΑ

Η γυναικεία ενδυνάμωση και ο ρόλος της γυναίκας στην ηγεσία ήταν τα βασικά ζητήματα που συζητήθηκαν στην τρίτη εκδήλωση των CNN Insights, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 6 Μαρτίου στο Κέντρο Επιχειρηματικότητας «Κωνσταντίνος Μίχαλος», με συνδιοργανωτές το CNN Greece και το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ).

Την εναρκτήρια ομιλία πραγματοποίησε η πρόεδρος του ΕΒΕΑ, κ. Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου, η οποία επισήμανε πως η απελευθέρωση των δυνατοτήτων της γυναικείας ηγεσίας είναι προϋπόθεση ανταγωνιστικότητας και ανθεκτικότητας στις επιχειρήσεις, στην οικονομία και την κοινωνία. Κεντρική ομιλήτρια ήταν η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Δόμνα Μιχαηλίδου, η οποία εστίασε στο ερώτημα: «Tι ακριβώς επιθυμούν οι γυναίκες» και γιατί συνεχίζει να υπάρχει η Παγκόσμια Ημέρα γυναίκειας ενδυνάμωσης.

Η πρόεδρος του ΣΒΕ, κ. Λουκία Σαράντη, υπογράμμισε ότι η χαμηλή παρουσία των γυναικών στον κλάδο της βιομηχανίας δεν οφείλεται στην έλλειψη ικανοτήτων αλλά σε διαρθρωτικά ζητήματα. Στη συνέχεια, υψηλόβαθμα στελέχη από διάφορους τομείς συζήτησαν την τρέχουσα κατάσταση όσον αφορά στη γυναικεία επιχειρηματικότητα και ηγεσία. Στη συζήτηση συμμετείχαν οι κυρίες Μαρία-Ελένη Αραμπατζή, VP Human Resources ΑΒ Βασιλόπουλος, Σοφία Δήμτσα, Διευθύντρια Εταιρικών Σχέσεων και Επικοινωνίας ΔΕΗ, Έλενα Αθουσάκη, Chief Sustainability Officer του Ομίλου Motor Oil και Ανθή Τροκούδη, Chief Communications & Sustainability officer στο Υπερταμείο. Τέλος, η Υποδιοικήτρια της Τραπέζης Ελλάδος και Μέλος του Εποπτικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, κ. Χριστίνα Παπακωνσταντίνου, μίλησε για τον ρόλο που έχουν και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες στο χρηματοπιστωτικό κλάδο, επισημαίνοντας τη σημασία της διαρκούς απόδειξης της αξίας τους.

Η εκδήλωση, προβλήθηκε σε ζωντανή μετάδοση μέσω της ιστοσελίδας του CNN Greece.